
published at 19/05/2016
"Les Cahiers de la gastronomie" Collection
Lastly, the publisher, Menu Fretin, and the IEHCA publish ‘Les Cahiers de la Gastronomie’, which is a quarterly journal, and a place of reflection where history and the social sciences are called upon to examine the art of cooking. Gastronomy is studied as a cultural snapshot as it is a reflection of cultures and of periods of history.
This journal is aimed at a wide readership – researchers, academics, journalists, professionals working in the food and catering industry, writers and artists. In fact, it is of interest to all those who take an informed interest in cooking and to those whose profession it is.


Numéro 21
Le fait maison

Numéro 20
Le pique-nique

Numéro 19
Les cafés iraniens

Numéro 18
Le riz

Numéro 17
Art & Cuisine

Numéro 16
Antoine-Auguste Parmentier

Numéro 15
Gastronomie carnassière

Numéro 14
Le livre de cuisine décortiqué

Numéro 13
La gastronomie peut elle être enseignée

Numéro 12
Gastronomie ou gastrosophie

Numéro 11
Les nourritures interdites

Numéro 10
Cuisine et modernité

Numéro 9
Cuisine Santé ou plaisir

Numéro 8
Sciences & Gastronomie

Numéro 7
Que dit la recette?

Numéro 6
Peut-on cuisiner sans livre?

Numéro 5
La gastronomie vaut-elle le détour ? (novembre 2010)

Numéro 4
La cuisine est-elle un art ? (août 2010)

Numéro 3
Qu'est-ce qu'un goût ? (mai 2010)

Numéro 2
La cuisine populaire (paru février 2010)

Numéro 1
Qu'est-ce qu'un bon restaurant ?